projectOver ons


Het begin

Tijdens de eerste vergadering werd besproken dat we onszelf niet te serieus moeten nemen en onze bijdrage in perspectief moeten blijven zien. Zo zijn de twee laatste H’s in de naam geboren die staan voor “Ha Ha”. Aan het roer staat een onbezoldigd bestuur van professionals die naast hun dagelijkse werkzaamheden de kwaliteit en bezieling voor AKBHHH waarborgen.

Stichting AKBHHH is in 2006 opgericht vanuit het idee in bescheidenheid bij te dragen aan het grotere geheel. Vandaar de naam “Alle Kleine Beetjes Helpen”.


Klein maar fijn

Deze kleinschaligheid is een hoeksteen voor succes, o.a. omdat het snelheid en flexibiliteit in de besluitvorming met zich meebrengt. Ook bij de besteding van de donaties zijn we via grote projecten uiteindelijk terecht gekomen bij de ondersteuning van kleine, persoonlijke initiatieven.

AKBHHH is een relatief kleine stichting, maar ons enthousiasme is groot. We steunen projecten in binnen- en buitenland op het gebied van natuur, onderwijs, ontwikkelingshulp en gezondheidszorg. Stichting AKBHHH werkt niet met aanvragen, maar zoekt zelf naar geschikte projecten.


Richtlijnen en intuïtie

Juist door het ontbreken van al te veel regels is er ruimte voor intuïtie en de mogelijkheid vanuit het hart te opereren.

Sinds de oprichting is er een aantal ‘operating principles’ ontstaan. Geen regels, maar richtlijnen om ons op koers te houden.


Vaandeldragers

Hij of zij is nauw betrokken bij het project en is bijvoorbeeld de initiator of de inspirator. Wij hebben meestal direct contact met deze vaandeldrager.

Bij nagenoeg alle projecten die wij steunen is een zogenaamde vaandeldrager aanwezig.


Inspiratie

We willen deze inspiratie met zoveel mogelijk mensen delen en daarom kunt u via deze site kennismaken met de vaandeldragers.

De vaandeldragers zijn voor ons belangrijk omdat we door hun bevlogenheid in de projecten geloven, maar ook omdat we zelf geïnspireerd raken en wat is er mooier dan dat?!