projectStichting Straatkinderen Medellìn

ARCHIEF: dit project is in het verleden ondersteund maar er loopt op het moment geen samenwerking.

Vaandeldrager

Eddy Veldhuisen

Tot 2006 werkte Eddy in Nederland als leerkracht met zeer moeilijk opvoedbare kinderen en was hij coach/docent bij de KNVB.

Nadat hij zijn baan had opgezegd begon Eddy aan een wereldreis. Zijn startpunt was Medellìn, Colombia. Hij ging er aan de slag bij een vrijwilligersproject waarvoor hij voetbalde met straatkinderen. Al snel merkte hij dat dezelfde kinderen steeds terugkwamen. Toen de kinderen met het idee kwamen om in een officiële competitie te gaan voetballen was Eddy meteen laaiend enthousiast.  Hij wilde hier zijn stinkende best voor doen, maar stelde de voorwaarde dat de kinderen moesten verblijven in een tehuis in het centrum van de stad en naar school moesten gaan. Dat lukte en in 2007 begon Eddy met twee voetbalteams, een jongens- en een meisjesteam.

De kinderen die voorheen moesten zien te overleven op straat zag hij veranderen in kinderen die durfden te dromen. Dat motiveerde Eddy om langer in Medellìn te blijven en zowel in Nederland als in Colombia zijn eigen stichting op te richten voor de straatkinderen van Medellìn.

Het beginpunt van zijn wereldreis werd zijn eindbestemming en inmiddels woont Eddy alweer 12 jaar in 'de stad van de eeuwige lente'. In het dagelijkse leven werkt Eddy als reisgids in het mooie Colombia. Daarnaast zet hij zich belangeloos in voor zijn stichting. Met een gedreven en enthousiast team van 15 werknemers ontfermt hij zich over zo'n 300 straatkinderen in Medellìn en maken zij HET verschil in de levens van deze jonge kinderen.