projectTo Be Worldwide

ARCHIEF: dit project is in het verleden ondersteund maar er loopt op het moment geen samenwerking.

Vaandeldrager

Nellie

Nellie is in Ghana geboren. Haar moeder is Ghanees en haar vader Nederlands. Tot haar achtste groeide ze op in Ghana. Daarna verhuisde ze in haar eentje naar Nederland om hier naar school te gaan. Eerst woonde ze bij een Nederlands gezin en later ging ze naar een kostschool. Alle vakanties bracht ze bij haar ouders in Ghana door.Na de middelbare school studeerde Nellie in Zwitserland aan de hotelschool. Waarna ze binnen de afdeling human resourses een carrière opbouwde in Engeland en Duitsland in de hotelwereld en de media.

Na 10 jaar dacht ze: "nu is het tijd om iets voor Ghana te doen”. Al snel vormde zich een plan. Nellie had op dat moment zelf jonge kinderen die in Nederland naar school gingen. Ze zag een duidelijk verschil tussen het onderwijs hier en het onderwijs dat haar nichtjes en neefjes in Ghana kregen. In Nederland en veel andere Europese landen worden kinderen enorm gestimuleerd. Niet alleen van huis uit, maar ook via het schoolsysteem dat veel meer omvat dan in Ghana. Al van jongs af aan leren kinderen logisch na te denken, zelfstandig te werken en creatief om te gaan met situaties. Ze worden gestimuleerd hun talenten te ontdekken en deze te gebruiken en te laten floreren.

Deze rijkdom aan onderwijs staat in schril contrast met de scholen in Ghana waar in klassen met een groot aantal leerlingen alleen tijd is om de basics te onderwijzen en geen plaats is voor individuele aandacht.

Nellie heeft een bedrijfsplan opgesteld voor To Be Worldwide, ongeveer zoals het nu bestaat. Met dit plan is ze langs vele verschillende mensen gegaan om het bij te schaven en om over sponsering en samenwerkingsverbanden te praten.

In 2002 heeft ze samen met haar moeder het eerste To Be Worldwide center opgezet. Nellie regelt, grotendeels vanuit Nederland, alle praktische zaken, en haar moeder runt ter plaatse de twee centra. De afgelopen jaren is gebleken dat de formule werkt. Er zijn duidelijke positieve resultaten. Nellie’s droom is om met de To Be Worldwide formule jongeren en volwassenen tot buiten de grenzen van Ghana te bereiken.